Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, a declarat luni seara, la Antena 3, referindu-se la cresterea accizei la benzina, ca "aceasta era varianta cea mai putin costistoare, care afecta cel mai putin populatia. Cresterea costului imprumutului pentru Romania e mai mare pentru noi daca Romania nu are buget la 1 ianuarie si daca nu are nici acord cu FMI."

Liviu Voinea a mai spus ca in ultima perioada "Romania si-a scazut considerabil costul la care se imprumuta. Ne va afecta insa consdiderabil si ne vom imprumuta mai scump daca nu avem buget la 1 ianuarie."

Voinea a mai spus ca Guvernul nu are de ales, el lasand sa se inteleaga ca majorarea accizei la combustibil este necesara: "ca ori acciza la motorina si benzina, ori alte cheltuieli".

Liviu Voinea a declarat, apoi, la B1 Tv, ca "Probabil nu vom avea nici prima transa din imprumutul preventiv pus la dispozitia Romaniei."

El spune ca, cel mai probabil, o noua intelegere cu FMI se amana pentru luna martie.

Ministrul a mai adauga ca bugetul pe 2014 este negociat cu FMI si CE "in acesti termeni".

"Nimeni nu doreste taxa dar a fost modalitatea prin care s-a putut face bugetul si sa ne putem imprumuta din ce in ce mai ieftin pentru ca asta inseamna acordul cu FMI si CE", a mai spus Liviu Voinea.