Guvernul a aprobat miercuri doua Hotarari prin care Ministerul Afacerilor Interne si Curtea de Conturi vor primi fonduri suplimentare pentru plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala.

Astfel, bugetul MAI va fi suplimentat cu suma de 16,094 milioane de lei, necesara pentru plata primelor doua transe aferente anului 2016, dar care se platesc anticipat, in 2015. De asemenea, din aceasta suma va fi platita diferenta de bani reprezentand titluri devenite executorii pana la 31 decembrie 2014, dar care nu au fost inca achitate.

De asemenea, Guvernul a decis suplimentarea bugetului Curtii de Conturi pe 2015 cu suma de 11,2 milioane de lei pentru plata primelor doua transe din titlurile executorii aferente anului 2016, care se platesc anticipat in acest an. Cuantumul total al obligatiilor de plata ale Curtii de Conturi aferente anului 2016 este de 23,4 milioane de lei.

Potrivit Legii bugetului de stat pentru 2015, in bugetul Ministerului Finantelor Publice a fost prevazuta o suma globala pentru plata titlurilor executorii din care, prin Hotarari ale Guvernului, se pot aloca institutiilor fonduri suplimentare pentru plata titlurilor executorii stabilite prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala personalului din institutiile si autoritatile publice.