Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism solicita in mod public Consiliului National al Audiovizualului obligarea postului Realitatea TV la rectificarea informatiilor nereale difuzate in cadrul unui program de televiziune, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

In cadrul emisiunii "Ora de foc", difuzata la data de 04.11.2010, pe postul de televiziune Realitatea TV, au fost facute publice afirmatii neconforme realitatii, in legatura cu activitatea de urmarire penala desfasurata intr-o cauza instrumentata de catre procurorii D.I.I.C.O.T., prin incalcarea in mod flagrant a prevederilor Legii audiovizualului si a normelor deontologice ale profesiei de jurnalist.

Aprecierile cu privire la dosarul "ALRO", prezentate publicului in cadrul acestui program de televiziune, urmaresc denigrarea activitatii de urmarire penala realizate de catre D.I.I.C.O.T., acreditandu-se ideea de ingerinta a politicului in actul de justitie.

Demersul jurnalistic inceput in urma cu doua saptamani a constat in speculatii asupra dosarului si a modalitatii de instrumentare a cauzei de catre procurori.

In tot acest timp, postul Realitatea TV nu a solicitat informatii sau un punct de vedere cu privire la aspectele supuse dezbaterii in cadrul emisiunii.

Prin difuzarea si dezbaterea unor fapte nereale, care induc in eroare publicul cu privire la activitatea procurorilor D.I.I.C.O.T., este dezinformata opinia publica, continutul tendentios al mesajului fiind de natura a afecta perceptia publica asupra magistratilor si sa aduca un grav prejudiciu de imagine institutiei.

Emisiunea la care face referire solicitarea DIICOT este din 4 noiembrie, zi in care CNA a decis sa amendeze cu 10.000 de lei postul Realitatea TV pentru dezinformarea publicului si prejudicierea imaginii presedintelui Traian Basescu in editiile din 25 si 26 octombrie, la "Ora de Foc".

Dosarul ALRO a fost inchis, in ianuarie 2010, insa persoanele puse sub acuzare de fostul procuror Ciprian Nastasiu (cel care in timpul campaniei electorale a lansat o carte despre cazurile instrumentate de el, printre care si ALRO, in care a cerut interceptarea convorbirilor lui Theodor Stolojan, Dan Voiculescu, Attila Verestoy, Bogdan Chirieac, Elena Udrea, Doru Cocos etc-n.r.) au facut plangere impotriva ordonantei DIICOT la instanta suprema, astfel ca dosarul a devenit public, implicit stenograme ale interceptarilor.