UPDATE Guvernul a decis, marti, in ultima sedinta din acest an, majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare de la 50.000 de euro la 100.000 de euro. De asemenea, proiectul initiat de Ministerul Finantelor Publice prevede eliminarea liniilor de credit stand-by - acordate de institutiile de credit - din categoria resurselor financiare ale schemei de garantare a depozitelor.

  • "Bancile aveau interesul sa majoreze acest plafon, pentru a atrage cat mai multi bani in depozitele bancare", a explicat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, adaugand ca spera ca, in anul 2011, perioada economica grea sa fie depasita.
  • "Pentru acele persoane fizice care nu-si declara veniturile, adica sunt in situatia in care au venituri foarte mari si impozite zero, averi foarte mari, dar fara sa aiba venituri a caror impozitare sa se fi facut in mod legal, nu pot sa stea linistite - ma refer la cei care au iahturi, vile si isi petrec vacantele in locurile in care tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot sa justifice prin veniturile declarate", a mai adaugat ministrul Finantelor.