Omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a inaintat Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vantu de amenintare si santaj.

Biroul de presa al Ministerului Public a confirmat ca luni s-a inregistrat plangerea lui Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, impotriva lui Sorin Ovidiu Vantu, care patroneaza Realitatea Media, informeaza Mediafax.

Membrii Consiliului de Administratie al Asesoft (care a preluat managementul Realitatea TV) au anuntat ca vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai, de la care ar fi primit amenintari. Managerul Asesoft a declarat duminica pentru HotNews.ro ca a fost amenintat cu moartea in timpul unor discutii care au avut loc sambata. Pe de alta parte, Sorin Ovidiu Vintu a spus ca "Sebastian Ghita nu mai este managerul Realitatea Tv".

Sebastian Ghita a precizat ca discutiile la nivelul conducerii Realitatea Media pe tema contractului de management nu s-au finalizat "deocamdata. Acestea nu sunt metode de discutat". Potrivit managerului, "un contract, odata semnat, nu mai tine de dorinta unuia sau a altuia. Dupa 4 luni, dupa ce au luat bani, nu mai doresc acest contract? Orice chestiune pe care si-o doresc pot sa si-o doreasca doar la tribunal. Orice decizie iau dansii (in Consiliul de Administratie al Realitatea Media - n.red.) nu poate fi luata in afara contractului".

Reporter Virtual a scris, duminica seara, ca, potrivit plangerii de la Parchet, "Vintu l-a amenintat pe Ghita ca-l gazeaza, ii omoara familia si-l ingroapa pe dealurile Moldovei". Sebastian Ghita a confirmat informatia.