Conducerile structurilor care nu proceseaza cererile de rambursare a fondurilor europene in termen de 45 de zile lucratoare vor fi schimbate, a declarat joi la TVR Info, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Ministrul a precizat ca lucrurile ar fi stat in mod diferit in privinta fondurilor structurale si de coeziune, daca ministerul pe care il conduce ar fi fost infiintat mai devreme: "Regretul meu major este ca nu s-a creat acest minister mult mai devreme; in mod cert, daca s-ar fi creat acest minister cu cativa ani in urma, lucrurile stateau in mod diferit".

Leonard Orban a aratat ca in privinta structurilor care gestioneaza fondurile comunitare, capacitatea administrativa, expertiza si calitatea personalului implicat nu este suficienta.

„Sunt necesare schimbari majore in ceea ce priveste cadrul institutional: adica sa avem organisme private care sa gestioneze integral anumite etape ale acestui proces sau chiar organisme intermediare private. Suna foarte curajos, dar parerea mea este ca in actualul cadru institutional nu vom putea sa atingem tinte foarte inalte, vom avea probabil fonduri mai multe, dar si conditii mult mai complicate", a explicat ministrul Afacerilor Europene.