Memorandum cu BEI si Banca Mondiala semnat la Bucuresti: Expertii celor doua institutii acorda asistenta pentru absorbtia fondurilor europene

de Anne-Marie Blajan     HotNews.ro
Joi, 26 ianuarie 2012, 16:37 Economie | EuROfonduri

Guvernul roman si BEI si Banca Mondiala au semnat joi un memorandum privind acordarea de asistenta tehnica Romaniei in scopul cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene in actuala alocare bugetara si in urmatoarea, 2014-2020.

Expertii bancii Mondiale vor ajuta la consolidarea capacitatii administrative a autoritatilor de management, a organismelor intermediare si a beneficiarilor publici, precum si optimizarea cadrului legislativ national si a cadrului de reglementare cu impact asupra absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune, se arata intr-un comunicat de presa de la MAEur.

In privinta Bancii Europene de Investitii, sprijinul va fi acordat pentru proiectele sau programele de investitii cofinantate sau incluse pe lista celor prevazute a fi cofinantate de acest organism financiar international.

Concret, expertii BEI
 • vor sprijini masuri de consolidare a capacitatii institutionale care sa contribuie la o implementare eficienta a proiectelor.
 • vor acorda asistenta tehnica pentru a imbunatati procedurile administrative de implementare a proiectelor
 • vor putea furniza consultanta directa echipelor cheie de proiect si celor mai importante departamente care gestioneaza astfel de proiecte
 • pot sprijini consolidarea capacitatii si formarii profesionale a expertilor locali, in vedereaimplementarii unor astfel de proiecte
Costurile expertizei furnizate de Banca Europeana de Investitii si Banca Mondiala in baza acestor memorandumuri de intelegere vor fi rambursate din asistenta tehnica cuprinsa in fondurile structurale si de coeziune de care beneficiaza Romania, respectiv Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) si axele prioritare de asistenta tehnica din cadrul celorlalte programe operationale.

Memorandumul a fost semnat, din partea Guvernului roman, de ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, din partea BEI de catre vicepresedintele acestei institutii financiare Wilhelm Molterer, iar din partea Bancii Mondiale de catre Francois Rantrua, seful Biroului pentru Romania al acestei banci.

Guvernul negociaza un memorandum similar cu BERD.


Citeste mai multe despre   [P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

618 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  continut memorandum (Luni, 30 ianuarie 2012, 16:55)

  Tim [anonim]

  puteti publica memorandumul?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version