Autoritatile romane au primit scrisoarea oficiala a Comisiei Europene de instiintare a intreruperii platilor pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. "Nu este o surpriza, ministrul Orban anuntase acest lucru", a spus Suciu. Acesta a precizat ca la buget exista suficiente fonduri pentru ca finantarea sa fie asigurata in continuare.

Dan Suciu a precizat ca o delegatie de la Directia Generala a Comisiei Europene DG Implemented va fi in Romania in perioada 29 februarie - 2 martie si va analiza situatia in ceea ce priveste POSDRU. Guvernul spera ca situatia sa fie remediata pana la sfarsitul lunii martie.

  • "Ministerul Afacerilor Europene si Guvernul spera ca situatia va fi remediata pana la sfarsitul lunii martie, avand in vedere ca sunt chestiuni de management, ca nu sunt neaparat chestiuni care tin de structura si de plati facute gresit (... )Am primit garantii de la Ministerul Muncii si Ministerul Afacerilor Europene ca lucrurile pot fi controlate pana la sfarsitul lunii martie", a spus Suciu.

Dan Suciu a mai spus ca efectele intreruperii rambursarilor sunt "zero" in conditiile in care va dura doar pana la sfarsitul lunii martie. "Daca perioada va fi atat de scurta, de trei saptamani, nu este absolut nicio problema, din nicio perspectiva, nici pentru cei care deruleaza, cu atat mai putin pentru economie (...) Macar daca am fi avut mai multe fonduri, sa avem ce intrerupe cu adevarat", a mai spus Suciu.