"Am croit un instrument financiar care doreste sa stimuleze cultura inovativa. Acesta este orientat catre zona intrprinderilor, care beneficiaz de un cec de inovare- o simpla hartie care le garanteaza un sprijin financiar daca apeleaza la servicii inovative. Cu acest cec de valoare nominala de 15.000 de euro se poate orienta catre un provider de servicii inovative. In contrapartida, donand acest cec, firma ofera servicii la schimb ulterior venind cu hartia la ANCS unde factura va fi decontata. Mai multe informatii pot fi gasite pe www.ancs.ro", declara Dragos Ciuparu, presedintele Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Dragos CiuparuFoto: Smile Media

Fragmente din inregistrarea realizata in studioul HotNews.ro:

  • Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stintifica a depus o serie de proiecte prin care urmarim sa ne crestem capacitatea administartiva, in scopul cresterii efiocientei utilzarii fondurilor publice investite in zona de cerectare, dezvoltare si inovare.
  • Acest proiect este pe o durata de 24 de luni, are o valoare de 13,4 milioane de lei fara TVA si urmareste in principal sa dezvolte capacitatea administrativa a Autoritatii de cercetare pentru a dezvolta procesul de inovare din Romania.
  • Prin programul de guvernare, ne-am angajat sa crestem eficienta fondurilor publice investite in zona de cercetare, dezvoltare si ionavre in Romania. Inovarea este vazuta ca un puternic motor al cresterii competitivitatii interprenderilor si in special IMM-urilor.
  • Romania nu se clasifica pe un loc foarte bun din punct de vedere al Innovation Scoreboard. Suntem pe antepenultimul loc in UE si in grupul tarilor slab inovative. Problemele sunt multiple. Cred ca este o chestiune de mediu de inovare si de cultura a inovarii in Romania. Lipseste incerderea in zona intreprinzatorilor.
  • Am croit un instrument financiar care doreste sa stimuleze cultura inovativa. Acesta este orientat catre zona intrprinderilor, care beneficiaz de un cec de inovare- o simpla hartie care le garanteaza un sprijin financiar daca apeleaza la servicii inovative. Cu acest cec de valoare nominala de 15.000 de euro se poate orienta catre un provider de servicii inovative. In contrapartida, donand acest cec, firma ofera servicii la schimb ulterior venind cu hartia la ANCS unde factura va fi decontata. Mai multe informatii pot fi gasite pe wwww.ancs.ro.
  • Noi am finantat deja foarte multe proiecte pe fonduri structurale. ANCS este organism intermediar pentru axa 2 a Programului Operational Sectorial de Crestere a Competitivitatii Economice.

Urmariti integral materialul video: