Ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a anuntat vineri ca platile din POSDRU vor fi deblocate pina la finalul lunii martie. "A fost un blocaj doar pe partea de rambursari", a spus Dragoi.

Amintim ca autoritatile romane au primit in februarie scrisoarea oficiala a Comisiei Europene de instiintare a intreruperii platilor pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a explicat ca intreruperea platilor este cauzata de faptul ca Autoritatea de Management a programului nu a implementat niste recomandari ale Autoritatii Romane de Audit, legate de evaluarea proiectelor si de controlul proiectelor in prima faza.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila, a anuntat ca AMPOSDRU urmeaza sa fie sanctionata pentru nereguli la achizitiile publice de catre ANRMAP. Potrivit acesteia, neregulile se refera la cerinte discriminatorii si la neinserarea acelor cerinte in anunturile de participare, in cazul unor achizitii facute de AMPOSDRU.

Vom reveni cu amanunte