Articol webPR

Activitatea de testare aptitudinala a studentilor economisti in cadrul proiectului PRACTeam s-a incheiat

de     Smile Media
Joi, 26 aprilie 2012, 17:22 Economie | EuROfonduri

PRACTeam
Foto: www.practeam.ro
Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, în cadrul proiectului "Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinanţat din Fondul Social European - "Investeşte în oameni!", Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"; Domeniul major de intervenţie 2.1 "Tranziţia de la şcoală la viaţa activă", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totală a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect  - Prof. univ. dr. Anca DODESCU, anunţă:Finalizarea activităţii de testare aptitudinală a studenţilor economişti
 
Ȋn luna aprilie, în cadrul proiectului PRACTeam se realizează activitatea de introducere şi prelucrare date, interpretare, generare rapoarte de potrivire pe posturi din domeniul economic, în urma evaluărilor aptitudinale a unui număr de peste 800 de studenţi economişti înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ, ciclul I - nivel licenţă şi  ciclul II - nivel masterat, selectaţi în grupurile ţintă ale proiectului PRACTeam din cele trei universităţi partenere: Universitatea din Oradea - Facultatea de Ştiinţe Economice; Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Testarea aptitudinală a studenţilor economişti, realizată de experți psihologi, membri ai echipei de implementare a proiectului PRACTeam, de la nivelul celor trei universităţi partenere cu ajutorul platformei profesionale pentru evaluarea psihologică a adulţilor şi selecţia de personal, achiziţionată în cadrul proiectului, are ca obiective: identificarea  concordanţei procentuale a profilului psihologic al candidatului cu  profilul posturilor din domeniul economic; orientarea profesională a studenților ţinând seama de potrivirea aptitudinilor personale cu  cerințele postului din domeniul economic; valorificarea realistă a resurselor personale pentru obținerea celui mai adecvat loc de muncă în urma desfășurării activităților de explorare domenială organizate în cadrul proiectului PRACTeam.

Rezultatele obținute în urma evaluării aptitudinale vor constitui un reper în orientarea studenților spre domeniile de practică în cadrul celor peste 160 organizaţii gazdă, cu care au fost încheiate Acorduri de parteneriat pentru practica studenţilor (62 în Oradea, 37 în Timişoara şi 63 în Suceava).

Pentru informaţii suplimentare: www.practeam.ro
Contact: contact[at]practeam.ro


Citeste mai multe despre   Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

729 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri