Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a primit luni de la comisarul UE pentru pescuit Maria Damanaki un avertisment care vizeaza Programul Operational Pescuit, pe care platile destinate Romaniei sunt intrerupte de la mijlocul lunii ianuarie si care ar putea fi "suspendat" din cauza mai multor nereguli depistate in procedurile de control si management.

Fondul European pentru Pescuit (FEP) este instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru sectorul pescuitului. Pentru perioada de programare 2007 - 2013, Programului Operational pentru Pescuit din Romania i-a fost alocat un buget de 307.618.942,7 Euro din care 230.714.207 Euro reprezinta contributia europeana, iar restul - contributia nationala.

Dupa intalnirea pe care Daniel Constantin a avut-o astazi, la Bruxelles, cu comisarul de resort, acesta a anuntat ca intreaga conducere a Autoritatii de Management pe acest program ar putea fi destituita.

Platile pe acest program sunt suspendate de cinci luni, decontarile catre beneficiari sunt asigurate de la bugetul de stat, iar autoritatile de la Bucuresti au termen ca pana la jumatatea lunii iulie sa remedieze toate neregulile sesizate de expertii Comisiei Europene. In caz contrar, Romania risca corectii financiare pe acest program.

VEZI lista programelor si fondurilor destinate Programului Operational Pescuit pe 2012