Problemele referitoare la Programul Operational Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi discutate miercuri la o reuniune a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, anunta Agerpres. Intalnirea, la care va lua parte si premierul Victor Ponta, va avea loc la Palatul Victoria dupa sedinta saptamanala de guvern.

Problemele referitoare la Programul Operational Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi discutate miercuri la o reuniune a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

Intalnirea, la care va lua parte si premierul Victor Ponta, va avea loc la Palatul Victoria dupa sedinta saptamanala de guvern.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a afirmat luni, la Bruxelles, ca Romania ar putea evita suspendarea Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane si ca Executivul va finaliza in decembrie elaborarea solutiilor necesare a fi implementate, astfel incat transmiterea cererilor de rambursare catre Comisia Europeana sa poata fi reluata in aceeasi luna.

Corectiile financiare aplicate Romaniei pentru deficientele din cinci programe operationale - Regional (POR), Mediu (POSM), Transporturi (POST), Competitivitate Economica (POSCCE) si POSDRU - s-ar putea ridica la cateva sute de milioane de euro, dintre care cele pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane sunt estimate la 75 de milioane de euro, a spus Orban. In prezent, POSDRU, gestionat de Ministerul Muncii, se afla in procedura de presuspendare.