​Eugen Teodorovici are o cariera de 21 de ani in institutii publice, din care circa 13 ani in domeniul fondurilor europene. Pana in anul 2007 a coordonat in principal programul ISPA (cel mai amplu program de pre-aderare cu fonduri europene, in domeniul transporturilor) si a avansat pana la functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (2007-2008). Dupa alegerile din 2008 a parasit Ministerul si a lucrat la Curtea de Conturi, ca Directorul Directiei de audit FEDR din cadrul Autoritatii de Audit. In 2012 a revenit in spatiul public in pozitia de Consilier al Primului Ministru Victor Ponta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un tehnocrat care a reusit in politica, in cele din urma, fiind ales senator PSD (de Buzau) in acest an, dupa o tentativa nereusita de a intra in Parlament in 2008(din partea PNL, candidat de Vrancea).

Eugen Orlando Teodorovici a intrat in 1991 in administratia publica, la Ministerul Transporturilor, pe o functie de referent, lucrand ulterior la Departamentul de Integrare Europeana din Guvernul Romaniei si apoi la Ministerul Integrarii Europene. “Impreuna” cu Programul ISPA, pe care l-a coordonat, Teodorovici s-a mutat in 2005 la Ministerul Finantelor Publice, ca Director General al Autoritatii de Management pentru Fondul de Coeziune, ulterior ca Secretar de Stat.

Dupa alegerile din 2008, Teodorovici a parasit Ministerul de Finante, ulterior lucrand in cadrul Curtii de Conturi, ca Directorul Directiei de audit FEDR din cadrul Autoritatii de Audit.

Exista si aspecte controversate in cariera noului Ministru pentru Fonduri Europene, care implica suspiciuni de conflicte de interese. Astfel, potrivit profilului realizat deGandul.info, este vorba despre un contract de 12 milioane de euro pentru care ar fi fost acordat prin CNADNR unei firme care apartinea nasului de cununie a sotilor Teodorovici.

De mentionat ca sotia lui Eugen Teodorovici, Florentina Teodorovici, a ocupat pentru mai multi ani functii de conducere in Ministerul Transporturilor, la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Transport - finantat prin fonduri europene.