Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, duminica, in timpul conferintei de presa de la Palatul Cotroceni, daca "Raportul MCV are si implicatii in plan economic". Seful statului a raspuns ca "Deocamdata nu, dar avem suspendate fondurile (europene - n.red.) pe transporturi. Nu stiu cat de repede se vor debloca, si datorita a ce scrie in MCV."

Raportul MCV publicat miercuri a semnalat ca "Noul guvern si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, dar, dintre persoanele nou-numite in functia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de coruptie". Comisia Europeana a modificat, joi, varianta initiala a raportului, inlocuind formula "trei ministri cercetati penal" cu "doua cazuri confirmate" de ministri cercetati penal. Cei doi ministri vizati sunt Liviu Dragnea (ministrul pentru Dezvoltare Regionala si Administratie Locala) si Relu Fenechiu (ministrul Transporturilor). Victor Ponta a anuntat ca nu va renunta la cei doi ministri, considerand ca niciunul dintre ei nu este acuzat de fapte de coruptie, asa cum se spune "eronat" in raport.

In iunie 2012, actualul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, pe atunci deputat PNL, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, in care este acuzat, alaturi de trei fosti directori ai societatii, de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata (39 acte materiale) si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. Dosarul vizeaza achizitii publice prin care a fost adus un prejudiciu de 7,5 milioane de lei.