​Ministerul Educatiei Nationale este, si el, implicat in elaborarea documentelor pentru viitoarele fonduri europene din perioada 2014-2020. Mai exact, acest minister coordoneaza consultarile pentru elaborarea analizelor in urma carora se vor stabili prioritatile de finantate in domeniul educatiei si formarii profesionale. Potrivit informatiilor transmise la solicitarea EurActiv.ro, pana acum a fost elaborat draftul analizei socio-economice în vedere evidenţierii nevoilor de dezvoltare pentru sectorul educaţie.

Asa cum se intampla si in cazul celorlalte ministere implicate in elaborarea documentelor, pe domenii, de domeniul educatiei se ocupa Comitetul Consultativ Tematic Educaţie şi Formare Profesională (CCT EFP). Coordonatorul acestui comitet este Gigel Paraschiv - Secretar de Stat.

Draftul analizei socio-economice elaborate va fi supus dezbaterii şi aprobării în cadrul următoarei reuniuni a CCT EFP, mai transmite Ministerul.

Comitetul consultativ este impartit in trei grupuri de lucru (GL), pe domenii specifice, astfel:

GL Acces şi creşterea ratei de tranziţie în sistemul naţional de educaţie şi formare profesională;

GL Calitate în sistemul naţional de educaţie şi formare profesională;

GL Încurajarea învăţării pe tot parcursul vieţii - formare profesională continuă.

Activitatea CCT EFP/GL este reflectată pe site-ul www.edu.ro, unde a fost creată categoria Programare fonduri UE 2014-2020 CCT EduFP(http://www.edu.ro/index.php/articles/c1075), mai arata informatiile remise de Minister.

De pe pagina mentionata, aflam ca, pana in prezent, grupurile de lucru s-au reunit o singura data, in luna decembrie.

Draftul analizei socio-economice elaborate, in domeniul educatiei, poate fi gasit aici