"Editia a II-a a Targului de Intreprinderi Simulate reprezinta pentru toti participantii la eveniment reusita unei adevarate familii de profesori si studenti de la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi si Universitatea Valahia din Targoviste." Acesta este modul in care a fost perceputa echipa in intregul ei de catre secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale, Gigel Paraschiv, unul dintre sustinatorii proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata, iar cele trei zile in care s-a desfasurat evenimentul i-au confirmat pe deplin acest sentiment.

Targul a reunit 21 de firme virtuale expozante din cadrul celor patru universitati partenere. Au intrat in competitie intreprinderi simulate din domeniile: constructii si instalatii pentru constructii, echipamente industriale si agricole, instalatii electrice, software, hardware, alimentatie, comert cu bunuri de larg consum, servicii de inchiriere auto si transport, servicii medicale, organizare de evenimente si turism, service echipamente electrice si electronice, productie de publicitate si papetarie.

S-au derulat 700 de tranzactii de catre cei peste 250 de participanti la activitate. 21 premii au rasplatit participarea IS-urilor la cele sase sectiuni de concurs din cadrul targului: cel mai bun stand, cel mai bun spot publicitar, cel mai bun negociator, cea mai buna pagina web, cel mai bun catalog si cea mai buna prezentare. Comisiile de jurizare au fost constituite din reprezentanti ai mediului real de afaceri si experti locali si transnationali din echipa de proiect.

Cel mai inalt loc pe podium dupa cumularea punctajelor a revenit IS-urilor de la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi: IS Le Four D'or SRL si IS Global Construct SRL.

Locul secund a fost atribuit ex aequo firmelor IS Apicola Costache SRL - Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, IS Simservice SRL - Universitatea Valahia din Targoviste si IS 5 Stars Events SRL - Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti.

Locul III a fost din nou disputat intre cele patru universitati, ocupantele IS Gas Industry SRL si IS Flavours Group SRL (Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi), IS Viomar SRL (Universitatea Valahia din Targoviste), IS ISIPSO SRL (POLITEHNICA), IS Dasim SRL (Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti) avand punctaje foarte apropiate.

IS OBI SRL si IS Crystaly Electronic SRL - POLITEHNICA Bucuresti, IS Car4rent SRL, IS Medwork Center SRL, IS Smart Construct SRL, IS Transunited SA si IS Evostyle & Paper SRL - Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, IS Ads2all SRL, IS Valoterm SRL, IS Newave Agency SRL, IS Axxprod SRL - Universitatea Valahia din Targoviste au primit premii speciale.

Valoarea premiilor acordate a fost de: 1.000 RON pentru premiul I, 700 RON pentru premiul II, 500 RON pentru premiul III si 300 RON pentru premiul special.

La final, organizatorul evenimentului, Ministerul Educatiei Nationale, cu sprijinul hotelului-gazda a evenimentului, a acordat diplome si un numar de trei vouchere pentru o serie de sectiuni neoficiale care si-au gasit destinatari atat printre participantii studenti, cat si in randul echipelor de suport de acasa, care nu au putut fi de fata la acest targ.

"Targul incheie cu succes activitatile de networking prevazute in cadrul proiectului. Inventivitatea, tehnicile de marketing, abilitatile antreprenoriale dobandite in cadrul activitatilor specifice desfasurate in intreprinderea simulata si demonstrate la standuri de cei 200 de studenti probeaza realitatea trecerii din mediul virtual la realitatea unei piete reale cu avantajele si dezavantajele acesteia. Dovada este competitia dura si rezultatul acesteia, satisfactia castigatorilor si promisiunea studentilor de a continua pregatirea in intreprinderea simulata.", a declarat la inchiderea evenimentului managerul de proiect, Florin Popa.

Proiectul "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, este implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale in parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea Valahia din Targoviste si OSB Consulting GmbH Austria.

Fotografii si inregistrari video de la eveniment sunt disponibile accesand link-ul http://intreprinderesimulata.ro/categorie/targ-de-is/targ-de-is-2013.