Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Cultura, in fondurile UE 2014-2020/ O noua miza: industriile culturale si creative

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Vineri, 4 octombrie 2013, 15:29 Economie | EuROfonduri

Dincolo de segmentele "clasice" incluse la finantare UE, cum ar fi patrimoniul cultural sub diferite forme (vizate, de altfel, si pentru fondurile post-2014) Ministerul Culturii vede o ca oportunitate inovatoare includerea industriilor culturale si creative intre categoriile de IMM-uri eligibile prin programele 2014-2020 cum ar fi, de exemplu, cel dedicat Competitivitatii.

Restaurarea si valorificarea patrimoniului cultural, inclusiv valorificarea potentialului turistic local specific, reabilitarea zonelor istorice urbane, valorificarea durabilă a patrimoniului cultural sunt aspectele enumerate in prima varianta Acordului de Parteneriat, ca prioritati de finantat in zona domeniului cultural. In plus, mai este mentionat accesul la serviciile culturale care au si ele calitatea de „bunuri publice pure”, cu impact puternic asupra incluziunii sociale.

Bogdan Trimbaciu, director al Unitatii de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Culturii, care a coordonat procesul de consultare si elaborare a documentelor pregatitoare pentru fondurile UE 2014-2020 din acest domeniu, a explicat pentru uelive.ro ca "majoritatea solicitarilor noastre au fost luate in considerare de catre Ministerul Fondurilor Europene, in primul draft al Acordului  de Parteneriat".

Ministerul Culturii a elaborat, in aceasta perioada, conform prioritatilor stabilite, documentul de baza pentru acest sector: Strategia în domeniul Culturii si Patrimoniului 2014 – 2020. Aici exista numeroase propuneri de prioritati care ar trebui finantate, din care se desprinde ideea principala mentionata de Bogdan Trimbaciu: cea referitoare la industriile culturale si creative. ( Nota redactiei: acestea includ domeniile: advertising, arhitectură, arte si antichităti, mestesuguri, design, modă, film, video si fotografie, software, jocuri si publishing electronic, muzică si performing arts, publishing,  televiziune si radio.)

Citeste articolul integral pe uelive.ro

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1578 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version