Guvernul mai scoate din Trezorerie 820 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Miercuri, 9 octombrie 2013, 20:13 Economie | EuROfonduri

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un nou imprumut de la Trezoreria Statului, in cuantum de 820 de milioane de lei, pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale sumele necesare pentru achitarea cererilor de rambursare si cererilor de plata depuse de beneficiari.

Astfel, valoarea cumulata a imprumuturilor din Trezorerie alocate in acest an pentru efectuarea de plati catre beneficiari se ridica la aproximativ 7 miliarde de lei, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat de un comunicat al MFE.

"Acum, cand avem toate programele operationale deblocate, trebuie sa intensificam platile catre beneficiari, sa continuam simplificarea sistemului si sa atragem sume cat mai mari din fondurile europene alocate pentru Romania", a mai spus Tedorovici.

Conform Ministerului Fondurilor Europene, imprumutul va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe:
  • Programul Operational Regional - a fost alocata o suma de aproape 290 milioane de lei.
  • Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor au fost alocate fonduri de circa 250 milioane de lei.
  • Programului Operational Sectorial Mediu - a fost aprobat un imprumut de aproximativ 248 milioane de lei.
  • Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative - restul de circa 32 de milioane de lei.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

985 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version