Finantare OLAF pentru monitorizarea cheltuielilor cu publicitatea in cadrul proiectelor europene

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Duminică, 24 noiembrie 2013, 23:11 Economie | EuROfonduri

Procedurile de achizitii care includ servicii de publicitate pentru proiectele cu fonduri europene trebuie sa cunoasca o "modernizare". Mai concret, solicitarile din caietele de sarcini legate de mass media prin care se va face publicitatea ar trebui adaptate la specificul proiectului (ca domeniu, mijloc de informare etc) si la specificul audientei vizate (cititori de presa scris vs. online etc) - a declarat Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, cu ocazia lansarii proiectului "Monitorizarea cheltuielilor cu publicitatea din proiectele europene - Experienta Romaniei", sustinut de Uniunea Europeana, prin intermediul OLAF.

Vineri, 22 noiembrie, a avut loc prima reuniune din cadrul proiectului, cu scopul de a prezenta experienta in domeniu a principalilor actori interesati: autoritatile care administreaza fonduri europene, mass-media, autoritati anti-frauda, organizatii ale societatii civile.

Reprezentantii CJI si ai ONG-urilor participante au mai avansat si alte propuneri catre autoritati, spre exemplu utilizarea unui singur sistem electronic pentru toate categoriile de proceduri de achizitii (pentru a a sigura centralizarea informatiilor) si infiintarea unui website care sa centralizeze toate proiectele finantate prin fonduri UE, cu descriere detaliata. 

In acest context, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a raspuns ca SEAP centralizeaza toate procedurile de achizitii care se supun Directivelor europene, Romania avand un avantaj, in acest sens, fata de alte state membre unde anunturile nu sunt centralizate intr-un singur sistem electronic.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

278 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri