Salariile angajatilor celor mai multe Autoritati de Management pentru Programele Operationale vor fi majorate pana la nivelul de salarizare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, unul dintre efectele urmarite de Guvern fiind combaterea coruptiei in domeniu.

Decizia a fost adoptata de Guvern in sedinta de miercuri, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Fondurilor Europene.

Cresterea salariala se va aplica pentru angajatii din:

  • Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport, din subordinea Ministerului Transporturilor
  • AM Programul Operational Sectorial Mediu, din subordinea Ministerului Mediului
  • AM Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, din subordinea Ministerului Muncii
  • AM Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, din subordinea Ministerului Economiei
  • AM Programul Operational Pescuit, din subordinea Ministerului Agriculturii.

"Unificarea bazei de salarizare la nivelul celei aplicate la Ministerul Fondurilor Europene va sustine accelerarea absorbtiei fondurilor europene: acesti functionari trebuie sa performeze, iar veniturile mai mari ii vor stimula sa dea rezultatele de care are nevoie Romania in acest domeniu. Suplimentar, unificarea nivelului de salarizare reprezinta si o masura de combatere a coruptiei", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

El a subliniat ca "urmeaza doi ani dificili, 2014 si 2015", in care autoritatile trebuie sa accelereze absorbtia fondurilor europene si in care actuala perioada de programare se suprapune cu perioada de programare 2014-2020.