Microintreprinderile din zonele slab dezvoltate vor avea la dispozitie circa 30 de milioane de euro in anul 2014, ca ajutoare de minimis acordate de stat, in Programul Operational Regional (POR) potrivit unui ordin al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice afisat joi in Monitorul Oficial.

Ordin-ajutoare de minimis in PORFoto: Monitorul Oficial

Actul normativ emis in 29 noiembrie prevede aplicarea si in anul 2014 al unei scheme de ajutor de minimis inceputa in anul 2009, pentru sprijinirea microintreprindeirlor pentru domeniul major de interventie "Sprijinirea dezvoltarii microintreprindeirlor" in cadrul axei prioritare "Sprijinirea mediului de afaceri regional si local" din cadrul POR 2007-2013.

Astfel, pentru anul 2014 sunt prevazute ajutoare de minimis de circa 30 de milioane de euro, din care 8,97 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 21,18 milioane de euro, alocari de la bugetul de stat.

Obiectivul schemei este sprijinirea microîntreprinderilor în realizarea de investiţii în scopul creşterii competitivităţii, valorificării resurselor şi a forţei de muncă locale din zone slab dezvoltate, cu precădere din oraşele mici şi mijlocii, conform ordinului initial, din anul 2008.