Proiect: Perioada de implemetare a proiectelor POSDRU ar putea fi prelungita cu pana la 8 luni

de C.Z.     HotNews.ro
Joi, 26 decembrie 2013, 16:55 Economie | EuROfonduri

 documente
(26 Dec 2013) PDF, 57KB
Perioada de implementare a proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) ar putea fi prelungita cu cel mult opt luni, potrivit unui proiect de Ordin publicat de Autoritatea de Management POS DRU pentru consultare publica.

Potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul Fondurilor Europene, implementarea proiectelor urmeaza sa fie extinsa la cererea beneficiarilor, prin incheierea unui act aditional cu Autoritatea de Management POS DRU.

Conform proiectului de Ordin comun al ministrului Fondurilor Europene si al ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, perioada de implementare urmeaza sa fie extinsa cu patru luni in cazul proiectelor de tip grant, cele cu valori mai mici de 0,5 milioane de euro, respectiv cu pana la opt luni in cazul proiectelor de tip strategic, adica cele cu valori intre 0,5 milioane de euro si 5 milioane de euro.

Totodata, bugetele proiectelor vor putea fi modificate prin realocarea a maximum 20% din total intre liniile bugetare, cu posibilitatea de extindere a  planului de activitati, in limita bugetul alocat initial.

Perioada de implementare poate fi extinsa doar daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
 • a fost depusa cel putin o cerere de rambursare,
 • situatiile care au condus la necesitatea modificarii contractului de finantare nu sunt din culpa beneficiarilor,
 • indicatorii de rezultat au fost indepliniti in proportie de minimum 30%,
 • beneficiarul dovedeste ca respectat conditiile initiale prevazute in ghidul solicitantului aplicabil.  
Autoritatea de Management POS DRU le poate interzice beneficiarilor care nu indeplinesc indicatorii stabiliti in contractele de finantare nici la finalul perioadei extinse de implementare sa depuna noi cereri de finantare timp de doi ani.

Totodata, viitorul ordin va permite prelungirea cu trei luni a perioadei in care mai pot fi depuse cereri de rambursare, atat in cazul proiectelor de tip grant cat si pentru cele de tip strategic.

Suplimentar, beneficiarii care au depus ultima cerere de rambursare pentru a respecta termenul impus de contractul de finantare, dar nu au inclus toate cheltuielile eligibile, vor putea sa mai depuna inca doua cereri de rambursare a sumelor eligibile.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

1507 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  nelamurire (Joi, 26 decembrie 2013, 20:27)

  vladwasluicity [utilizator]

  salutare! dintre cei mai bine informati decat mine....va rog spuneti-mi daca am inteles eu bine. Vreau sa incep demersurile pentru a impaduri o suprafata de teren prin masura 221. Nu am deschis nici o usa a vreunei institutii si nici nu am completat nici un formular pana acum. Din ce am inteles eu aici trebuie sa astept sesiunea urmatoare pentru a-mi depune proiectul. Asa e? sau sa ma grabesc? Merci!
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru a vedea ce linii de finantare... (Vineri, 27 decembrie 2013, 18:12)

   Sting [utilizator] i-a raspuns lui vladwasluicity

   ...mai sunt deschise sau se vor mai deschide pentru sesiunea actuala (2007-2013) poti cauta aici www.fonduri-structurale.ro .

   Acolo gasesti ultimele stiri legate de fondurile structurale si ghidurile aplicantilor. De asemenea, in fiecare luna se publica un catalog al finantarilor existente la acel moment. Acest catalog il poti downloada de la site-ul respectiv.

   Succes!


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă