ONG-urile cer AMPOSDRU sa publice numele tuturor partenerilor solicitantilor de fonduri UE in program

de C.Z.     HotNews.ro
Marţi, 28 ianuarie 2014, 16:26 Economie | EuROfonduri

 documente
(28 Ian 2014) PDF, 113KB
Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale solicita Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) publicarea numelor partenerilor din cadrul proiectelor declarate castigatoare in cadrul apelurilor lansate in anul 2013.

Organizatiile non-guvernamentale reproseaza astfel autoritatii din subordinea Ministerului Muncii ca in prezent AMPOSDRU publica numele solicitantilor de fonduri europene, nu si numele partenerilor impreuna cu care ar urma sa deruleze proiectele.

"In prezent, listele cu toate aceste proiecte, publicat pe site-ul www.fseromania.ro, contin urmatoarele categorii de informatii: ID-ul din ActionWeb al proiectului, titlul, numele solicitantului, punctajul obtinut in urma evaluarii si bugetul aprobat", a mentionat Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale.

Organizatiile subliniaza ca implementarea activitatilor finantate in cadrul POS DRU intra in raspunderea parteneriatului castigator.
Astfel, publicarea numelor tuturor partenerilor implicati in cheltuirea bugetului, mai cu seama ca vorbim de bani publici, trebuie sa fie o informatie accesibila oricui pe site-ul AM POS DRU, arata ONG-urile.

"De asemenea, tinand cont de dezbaterile lansate anul trecut in jurul felului in care autoritatile publice isi selecteaza partenerii pentru proiecte cu finantare nerambursabila, respectarea principiului transparentei este esentiala in eliminarea oricaror suspiciuni care ar plana asupra programului operational", mai arata organizatiile non-guvernamentale.

Pe www.fseromania.ro, ultimul centralizator care sa contina toate proiectele contractate in cadrul POS DRU, cu numele aplicantilor si partenerilor, dateaza din 07.10.2011, arata sursa citata.

"Atragem atentia si pe aceasta cale ca efortul depus de Ministerul Fondurilor Europene pentru cresterea gradului de absorbtie este incetinit de incapacitatea AM POS DRU de a eficientiza timpii de evaluare a proiectelor si amanarea repetata a lansarii apelurilor aferente DMI 6.1 si 6.4.", mai acuza Coalitia.

ONG-urile reclama ca au fost deja anuntate oficial 3 termene care nu au fost respectate: iulie, septembrie si decembrie 2013.
"Mentionam ca, intr-o adresa primita de la MMFPS in data de 11.12.2013, se face urmatoarea precizare: <<Termenul limita propus pentru lansarea cererilor de propuneri de proiecte finantate din cadrul DMI 6.1. si 6.4. este decembrie 2013>>", mai arata sursa citata.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de Superbrands

JW Marriott, orasul din mijlocul orasului

Unul din cei mai mari jucatori de pe piata hoteliera locala, hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel si-a castigat in cei 17 de existenta reputatia de un oras in mijlocul orasului datorita impresionantei desfasurari de produse si servicii: 402 camere si apartamente elegante, cele mai mari camere de 5 stele din zona, cu o suprafata medie de 36.8 mp, sase restaurante si lounge-uri, 12 sali de evenimente, dintre care doua ballroom-uri ce pot gazdui impreuna pana la 1.200 de persoane. Cladirea mai adaposteste un centru de fitness si spa, cu piscina interioara, o galerie de magazine de branduri internationale de lux ce acopera o suprafata de peste 2.700 mp, spatii de birouri de 11.000 mp si o parcare generoasa de 550 de locuri.

1033 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi