Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a sustinut joi ca institutia pe care o conduce va avea la finalul anului 2015 o rata de absorbtie a fondurilor europene de 100%, transmite Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Suntem in situatia in care ne putem pune la Ministerul Dezvoltarii tinta de absorbtie de 70% la finalul lui 2014. In mod realist, la finalul exercitiului financiar actual, 2015, deci n+2, sa atingem 100%. Asta pentru ca s-au simplificat procedurile", a declarat Dragnea la Romanian Business Leaders Summit Bucuresti.

Potrivit acestuia, absorbtia fondurilor europene poate reprezenta pentru Guvern o mica poveste de succes, in comparatie cu anii trecuti.

"La Ministerul Dezvoltarii Regionale, la Programul Operational Regional, din 2007 pana in mai 2012 s-au absorbit efectiv 685 milioane euro, adica peste 100 milioane euro pe an. S-a reusit in 2013 la Programul Operational Regional sa ajungem la un grad de absorbtie de la 17%, cat a fost preluat, la 47%, adica am absorbit peste 1,1 miliarde euro. Este un rezultat datorat unor masuri simple luate de noi. Am si avut sansa ca in anii trecuti sa ne confruntam din cealalta parte a baricadei cu toate procedurile greoaie si cu reaua credinta din partea sistemului. Una dintre marile piedici cu care se confruntau toti beneficiarii o reprezenta sistemul de plati", a explicat ministrul Dezvoltarii.