​Romania are un risc de pierdere a fondurilor europene, in anul 2014, de 2,8 miliarde de euro, insa in acest an se anticipeaza cheltuieli mai mari decat aceasta suma, sustine Guvernul intr-un proiect al scrisorii de intentie care urmeaza sa fie transmisa Fondului Monetar International in cadrul acordului stand-by curent.

"Sunt necesare eforturi sustinute pentru atenuarea riscului de dezangajare in 2015, deoarece fondurile care risca dezangajarea in 2014 se ridica la 2,8 miliarde de euro, valoare mai mica decat cheltuielile anticipate pentru anul 2014", se arata in documentul obtinut de HotNews.ro.

De asemenea, autoritatile romane dau asigurari ca in anul 2014 "cheltuielile neeligibile pentru proiectele cofinantate de UE se vor limita la 1 miliard de lei".

Totodata, Bucurestiul promite FMI ca pana la sfarsitul lunii martie 2014 Guvernul va emite normele de aplicare a cadrului legislativ adoptat anul trecut, privind criteriile de prioritizare a investitilor publice majore, inclusiv a celor cu finantare europeana.

Normele de aplicare vor cuprinde "inclusiv cerinte cuprinzatoare de raportare", se arata in draftul scrisorii de intentie obtinut de HotNews.ro.

Precizam ca documentul este un proiect, care poate suferi modificari pana la transmiterea catre FMI.