Intr-o atmosfera de mare pompa, pe o ploaie rece, la Slanic Moldova s-a inaugurat, in prezenta conducerii PSD Bacau, o partie de schi in valoare de 6,5 milioane de euro. Proiectul dateza din anul 2005. Finantarea lui a fost respinsa de guvernarea PDL, insa in noiembrie 2012, guvernul USL a dat drumul la bani.

Partia de schi de la Slanic MoldovaFoto: Hotnews

Parteneriatul dintre Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Slanic Moldova a implicat din partea primei institutii fonduri de circa 3,5 milioane de euro – restul provenind din finantare europeana nerambursabila. Consiliul Local Slanic Moldova a pus la dispozitie terenul pentru constructie. “Ma bucur ca,in safrsit, guvernul in frunte cu Victor Ponta a inteles ce inseamna pentru orasul si statiunea noastra o partie de schi”, a spus primarul din Slanic Moldova, Andrei Serban, care este un admirator declarat al edilului din Constanta, Radu Mazare, din ideile caruia se inspira permanent.

Partia de schi “Nemira” este situata in partea de nord a statiunii Slanic Moldova, la o altitudine de 720 m (punctul cel mai înalt de plecare). Are o lungime de 1414 m, latime medie de 38 m, o diferenta totala de nivel de 240 metri si o panta medie de 17,6%, inclinatie ce o încadreaza in categoria partiilor usoare.

Consiliul Judetean pregateste pentru Slanic Moldova un alt proiect desenat de primarul Andrei Serban: Complexul de agrement turistic – in valoare de 8 milioane de euro.