8 miliarde euro in urmatorii 7 ani pentru Programul National de Dezvoltare Rurala Detalii si informatii esentiale vor fi prezentate in cadrul celui de-al patrulea seminar specializat din seria "Profesionistii fondurilor europene", in contextul deschiderii primei linii de finantare din 2014 - PNDR. Participantii vor beneficia de expertiza si experienta unica de fost Comisar European aduse de speakerul principal: Leonard Orban.UPDATE (!) Achim Irimescu, Ministru Plenipotentiar, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana- interventie in direct de la Bruxelles. Beneficiari de finantare UE din anii anteriori isi vor prezenta experienta in derularea proiectelor. Inscrieri la taxa promotionala!

Agricultura moderna, foto © European Union, 2014Foto: Hotnews

CONTEXT:

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), impreuna cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), a anuntat deschiderea, incepand cu 20 mai 2014, prima sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole si sprijinirea fermelor de familie", cu finantare din PNDR 2014 -2020.

Astfel, aceasta prima sesiune se va desfasura dupa criteriile aferente Pogramului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, dar finantarea va fi asigurata din fondurile alocate perioadei de programare 2014 - 2020, prin aplicarea Regulamentului de tranzitie.

Prin actualul Program National de Dezvoltare Rurala au fost selectate pentru a primi finantare peste 90.000 de proiecte, prin care s-au solicitat 6,4 miliarde de euro. PNDR 2007-2013 prezinta si cel mai ridicat grad de absorbtie, de peste 70%, dintre toate Programele cu finantare europeana.

Varianta oficiala a PNDR 2014-2020 a fost transmisa de Guvernul Romaniei Comisiei Europene in data de 21 martie.

Dintre masurile propuse pentru finantare in PNDR 2014-2020:

•Aproximativ 1 miliard de euro pentru modernizarea fermelor

•Aproximativ 470 milioane euro pentru investitii in ”Prelucrarea si comercializarea produselor agricole din Anexa I la Tratat” – investitii in cadrul unitatilor de procesare, inclusiv tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse si procese, alte tehnologii

•Aproximativ 400 milioane euro pentru ”instalarea tinerilor fermieri”

Fostul Comisar European Leonard Orban va prezenta, intr-un seminar profesional, in cadru restrans, joi, 22 mai 2014, la Bucuresti, principalele aspecte, utile pentru cei interesati, ale acestor posibilitati de finantare. In plus, participantii la seminar vor beneficia de informatii direct de la beneficiari ai Programului anterior – PNDR 2007-2013.

Arhiva - Seminarul 3:Seminar specializat - Programul Horizon 2020: Cum sa obtii finantare direct de la Comisia Europeana, 25 februarie 2014, Bucuresti – vezi: VIDEO Finantari direct de la Comisia Europeana: Programul Horizon 2020. Dialog direct cu Leonard Orban, fost Comisar European si beneficiari de fonduri din programe similare

Arhiva - Seminarul 2: "Competitivitate si inovare prin fonduri europene: provocari si oportunitati 2014-2020", 10 decembrie 2013, in Bucuresti- vezi: VIDEO Seminar "Profesionistii fondurilor europene" (2) Fonduri pentru dezvoltare tehnologica, cercetare si inovare - cine, cand si unde poate cauta finantare

Arhiva - Seminarul 1: „"Principalele coordonate ale noii politici de coeziune cu implicatii asupra beneficiarilor. Modificari esentiale in accesarea fondurilor UE, incluse in documentele europene si nationale", 5 noiembrie 2013, Bucuresti: - vezi: VIDEO Seminar "Profesionistii fondurilor europene" (1). Leonard Orban, despre oportunitatile de finantare pentru mediul privat, in viitoarele programe, plus: declaratii ale participantilor

Raspunzand temelor de interes indicate participantii la seminariile anterioare, Orban Biris European Consultants si EurActiv.ro organizeaza in data de 22 mai 2014 al patrulea seminar din seria de prezentari specializate "Profesionistii Fondurilor Europene" cu tema: " Dezvoltare rurala: Oportunitati de finantare 2014-2020. Experienta beneficiarilor", care va include prezentari ale unor proiecte finantate anterior prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013.

Seminarul se va desfasura in Bucuresti, fiind un eveniment profesional, in cadru restrans.

Atentie! Locuri limitate! Rezervarile se fac pe principiul primul venit- primul servit. Locul desfasurarii va fi anuntat in cel mai scurt timp de organizatori.

Taxa de participare:230EUR/participant +TVA.

Formularul de inscriere online este disponibil aici

Dupa completarea acestuia veti fi contactati de echipa Conferinte EurActiv. Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresele conferinte [at] euractiv.ro sau redactie [at] euractiv.ro. Persoana de contact: Ioana (Morovan) Botezatu, tel. 0747 50 8275.

----------------

----------------

Agenda evenimentului:

09.30 – 10.00 Sosirea participantilor

Partea I

10.00 – 11.30 :

-Prezentare DL. LEONARD ORBAN, fost Comisar European, fost Ministru al AfacerilorEuropene: “Oportunitatea finantarilor europene pentru dezvoltare rurala in perioada 2014-2020”

-Interventie in direct de la Bruxelles: DL. ACHIM IRIMESCU, Ministru Plenipotentiar,

Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Sef al Unitatii Agricultura; fost secretar de stat - Ministerul Agriculturii:"Principalele noutati, din perspectiva Comisiei Europene, in abordarea fondurilor pentru dezvoltare rurala in urmatorii 7 ani"

Sursa foto: consilium.europa.eu

Coffee break

Partea a II-a

11.45 – 13.30

  • Experienta in accesarea si implementarea proiectelor. Prezentari ale beneficiarilor din programul anterior: PNDR 2007-2013
    Masa de pranz - oportunitate de discutii informale
    --------

Scurta prezentare / Speaker principal:

Leonard Orban - partener Orban Biris European Consultants

De-a lungul unei experiente de peste 20 de ani in domeniul afacerilor europene, Leonard Orban s-a implicat activ in toate etapele parcursului european al Romaniei, din perioada negocierilor de aderare si pana recent, cand a detinut pozitia de ministru al afacerilor europene. Leonard Orban a fost primul comisar european roman, pozitie din care a contribuit in mod direct la elaborarea politicilor europene.

Experienta Profesionala

2011-2012: Ministrul Afacerilor Europene

2010-2011: Consilier prezidential pe probleme de afaceri europene

2007-2010: Comisar european

2004-2006: Secretar de stat, Ministerul Integrarii Europene

2004-2005: Negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Ministerul Integrarii Europene

2001-2004: Negociator sef adjunct al Romaniei cu Uniunea Europeana, Ministerul Integrarii Europene

1993-2001: Consilier parlamentar pentru afaceri europene si internationale, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

(prezentarea detaliata, pe site-ul companiei Orban Biris European Consultants )

Mai multe informatii despre conceptul seminarului si despre organizatori - in documentul atasat:documente

Prezentare EurActiv-Orban Biris Seminar PNDR

(9 Apr 2014) PDF, 766KB