Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) vor avea la dispozitie 3 miliarde de euro, potrivit alocarii propuse prin proiectul Acordului de Parteneriat pentru fondurile europene alocate Romaniei in perioada de programare 2014-2020, a declarat, vineri, la Atena, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

El a participat la Reuniunea ministeriala informala a ministrilor responsabili pe tema politicii de coeziune, organizata de catre presedintia greaca, la Atena, a informat Ministerul Fondurilor Europene, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"In perioada de programare 2014-2020, peste trei miliarde de euro sunt alocate pentru a sprijini activitatii IMM-urilor, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfarsitul lunii martie", a declarat Teodorovici.

Potrivit acestuia, IMM-urilor vor fi finantate prin 4 programe operationale: Programului Operational Regional gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Programul Operational Competitivitate, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene, precum si prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala si prin Programul Operational pentru Pescuit, ambele gestionate de Ministerul Agriculturii.

"Acordam o atentie deosebita sprijinii activitatii IMM-urilor in conditiile in care analizele arata ca in Romania sunt doar 20 de IMM-uri la o mie de locuitori, numar de trei ori mai mic decat media inregistrata la nivelul UE", a mai spus ministrul Teodorovici.

Temele principale ale intrunirii de la Atena au fost pregatirile pentru utilizarea fondurilor europene alocate statelor membre pentru perioada 2014-2020, cu accente pe dezvoltarea urbana, respectiv pe sustinerea activitatii IMM-urilor.

Reuniunea ministeriala informala a fost organizata pentru a facilita intalnirea tuturor ministrilor responsabili cu politica de coeziune din statele membre, discutiile concentrandu-se asupra domeniilor care vizeaza potentialul de crestere, crearea de noi locuri de munca, actiunile de promovare economica, sociala si teritoriala, in conformitate cu Strategia Europa 2020, in sensul revitalizarii economiei europene, a mentionat sursa citata.