​Programele Operationale 2014-2020 vor fi transmise Comisiei Europene la inceputul lunii iulie. In zilele urmatoare se va transmite la Bruxelles versiunea revizuita a Acordului de Parteneriat pentru fonduri UE 2014-2020 pana la finalul lunii va fi publicat un prim proiect de Ghid al solicitantului continand conditii generale, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene vineri, 20 iunie in cadrul conferintei Mediafax Talks.

"Vrem sa uniformizam Ghidurile; sa existe conditii generale comune pentru solicitanti, , urmand ca inainte de lansarea fiecarei linii de finantare sa fie publicate conditii specifice. In a doua parte a anului vor fi lansate in forta call-uri pe toate Programele Operationale", a explicat Teodorovici.

Acesta a mai spus ca doreste sa elimine dialogul direct intre autoritatile publice si beneficiari, pentru a nu mai exista suspiciuni. Practic, se intentioneaza infiintarea unui call center pentru intrebarile solicitantilor; unde va exista o stricta monitorizare a intrebarilor si raspunsurilor. Se va schimba abordarea si pe partea de implementare, potrivit acestuia.

Citeste articolul integral pe uelive.ro