Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a anuntat lansarea finantarilor pentru economie sociala - prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 pana finalul acestei luni. Fondurile disponibile, care nu au fost utilizate inca din bugetul 2007-2013 si vor fi realocate in acest an insumeaza aproximativ 1 miliard de euro pe POSDRU si circa 130 milioane euro pe POS CCE. Anumite fonduri vor fi realocate si in cadrul Programului Operational Regional. Toate liniile de finantare vor fi lansate pana la finalul lunii iulie.

Legat de intreprinderile sociale, vrem sa ne indreptam si catre zona rurala, este vorba despre intreprinderi care pot fi infiintate si locuri de munca ce pot fi create; mergem pe ideea de a dezvolta si initiative comune intre primarii si mediul privat; iar taxele si impozitele care vor fi datorate de catre aceste afaceri sa ramana la bugetele locale".

Legat de Programul Operationa Regional, in urma Comitetului de Monitorizare intrunit ieri, 19 iunie, a fost anuntata finantarea de noi proiecte din economiile identificate, insa Ministerul nu a mentionat nici o suma.

"CMPOR a aprobat ca sumele ramase disponibile la nivelul regiunilor sa fie utilizate pentru finantarea unor noi proiecte. Sumele disponibile provin din economii rezultate din implementarea proiectelor deja finalizate (valoare efectiva de implementare mai mica decat valoarea estimata initial), din creante bugetare si din rezilierea unor contracte de finantare."

Citeste articolul integral pe uelive.ro