Finalizarea unui proiect european privind realizarea unui nou bulevard in Ramnicu Valcea va fi intarziata cu trei saptamani din cauza faptului ca sensul giratoriu de racord cu un alt drum a fost dezaxat, prin proiectare, cu un metru, a anuntat miercuri viceprimarul Eduard Varlan, potrivit Agerpres.

"Pare hilar, e adevarat, dar a dus la intarzierea proiectului si implicit la finalizarea executiei lucrarii. Un defect de proiectare a dus la o munca inutila. Cand au demarat lucrarile, constructorul a realizat gafa, ca centrul sensului giratoriu nu dadea pe axul drumulului de racord, adica pe DN64, centura de sud a municipiului. Normal ca asta a insemnat un nou proiect, alte masuratori si implicit o intarziere de 3 saptamani in lucrare. Acum lucrurile sunt la normal, in preajma datei de 1 octombrie se va circula pe noul tronson al Bulevardului Dem Radulescu", a precizat Varlan.

Bulevardul Dem Radulescu este un proiect european in valoare de aproximativ 5 milioane de euro, iar prin executia acestuia se va asigura fluidizarea traficului dinspre Ramnicu Valcea spre centura de sud a orasului, DN64 Bucuresti - Targu Jiu.

Aceasta nu este prima gafa cu care se confrunta constructorii la astfel de proiecte in municipiu, pasajul suprateran Tudor Vladimirescu nu este prevazut cu trotuare, deoarece in proiectul initial panta acestuia obtura o intersectie, iar o alta strada din Ramnicu Valcea nu are, de asemenea, trotuare, carosabilul fiind lat din gard in gardul caselor riverane.