Masuri pentru indeplinirea conditionalitatilor ex-ante pentru atragerea fondurilor europene in perioada de programare 2014 - 2020

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 22 septembrie 2014, 22:12 Economie | EuROfonduri

Memorandumul privind neindeplinirea conditionalitatilor ex-ante, aprobat in sedinta de Guvern de astazi, 22 septembrie a.c., evidentiaza ca ministerele de linie trebuie sa accelereze implementarea planurilor de actiune, deja asumate, pentru indeplinirea conditionalitatilor ex-ante in termen de cel mult 12 luni de la data transmiterii oficiale a programelor operationale pentru atragerea fondurilor europene in perioada 2014 -2020. Implementarea acestor planuri de actiune va conduce la evitarea oricarui risc de suspendare a fondurilor in perioada 2014-2020, se arata intr-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Reamintim ca toate conditionalitatile ex-ante trebuie indeplinite pana cel tarziu la data de 31 decembrie 2016, conform prevederilor regulamentelor europene. Prin aceste conditionalitati, fiecare stat membru UE garanteaza existenta conditiilor prealabile necesare pentru utilizarea eficienta a fondurilor europene structurale si de investitii. Astfel, statele membre evalueaza daca sunt indeplinite conditionalitatile ex-ante aplicabile, iar pentru cele care nu sunt indeplinite la data transmiterii Acordului de Parteneriat sau a programelor operationale, se stabilesc actiunile care urmeaza sa fie realizate, organismele responsabile si calendarul de implementare a actiunilor in cauza.

Comisia Europeana a adoptat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu Romania la data de 6 august a.c. Pentru atragerea fondurilor europene structurale si de investitii, Romania a transmis oficial Comisiei Europene urmatoarele programe: Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Asistenta Tehnica, Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Programul Operational Regional, Programul Operational Capacitate Administrativa si Programul National pentru Dezvoltarea Rurala.
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

841 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi