DOCUMENT Romania a trimis la Bruxelles si proiectul Programului de Infrastructura Mare, de 9,41 miliarde de euro

de C.Z.     HotNews.ro
Joi, 16 octombrie 2014, 15:19 Economie | EuROfonduri

documente
(16 Oct 2014) PDF, 799KB
Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene propunerea pentru Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020, care are alocate fonduri europene de 9,41 miliarde euro, a informat, joi, MFE, printr-un comunicat remis HotNews. Conform Comisiei Europene, Romania se afla printre ultimele tari care mai ramasesera sa transmita proiectele de programe europene de politica regionala.

Potrivit sursei citate, proiectul POIM a fost transmis miercuri, 15 octombrie, prin sistemul informatic de comunicare Structural Funds Communication (SFC 2014).

Prin viitorul program, Romania urmareste sa absorba fonduri structurale si de coeziune pentru proiecte in domeniile transporturi, mediu, managementul riscurilor si energie.

"Avand in vedere complexitatea acestui program, mizam pe sprijinul Comisiei Europene in derularea unui dialog cat mai eficient si pragmatic pentru a putea aproba programul intr-un termen cat mai strans", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

El a mentionat ca pentru proiect MFE a colabrat cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului si Ministerul Economiei.

In perioada 2014 - 2020, Ministerul Fondurilor Europene va coordona direct urmatoarele programe: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Asistenta Tehnica, respectiv Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Programul Operational Capital Uman a fost transmis la Bruxelles in data de 6 august, Programul Operational Competitivitate - in data de 28 iulie, Programul Operational Asistenta Tehnica - in data de 25 iulie , iar Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate - in data de 13 septembrie.

Potrivit Directiei Generale pentru Politica Regionala (DG REGIO) a Comisiei Europene, pana la transmiterea POIM de catre Romania, in randul tuturor celor 28 de state membre, mai erau 4% dintre proiectele de programe de competenta DG REGIO de transmis la Bruxelles.

Romania se afla printre cele 17 state membre pentru care Comisia a aprobat deja Acordul de parteneriat pentru fondurile UE 2014-2020.

Pe de alta parte, Romania mai are de transmis la Bruxelles varianta oficiala a Programului National de Dezvoltare Rurala, aflat in gestiunea Ministerului Agriculturii, si cea a Programului Operational Regional, aflat in gestiunea Ministeruli Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

2425 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi