Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), lanseaza o cerere de proiecte, cu o valoare toatala de 60 de milioane de euro, destinata firmelor care isi achizitioneaza echipamente pentru majorarea capacitatii de productie.

Inregistrarea proiectelor se va realiza on-line in mod continuu, incepand cu data de 27 Octombrie 2014 Ora 9.00. Termenul-limita de inregistrare a proiectelor este 25 Noiembrie 2014, ora 14.00, a mentionat AM POS CCE, intr-un comunicat de presa.

Cererea de proiecte este aferenta Axei Prioritare 1 "Un sistem de productie inovativ si ecoeficient"; Domeniul Major de Interventie D1.1 "Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special IMM-uri" - Operatiunea "Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile".

Finantarile acordate vor viza, in principal, achizitii de echipamente si utilaje pentru cresterea capacitatii de productie si diversificarea acesteia, modernizarea instalatiilor, automatizarea procesului de fabricatie, introducerea de noi tehnologii de productie, a preciazat si Ministerul Fondurilor Europene, intr-un comunicat emis luni.

Acestea vor viza "extinderea si diversificarea activitatii de productie, dar si demararea de noi unitati de productie".

MFE incurajeaza acest tip de investitii in mediul rural, prin acordarea unui punctaj suplimentar proiectelor care vor fi implementate in aceste zone, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"Prin lansarea acestui apel in valoare de 60 milioane euro urmarim cresterea competitivitatii firmelor si imbunatatirea potentialului de export", a mai spus el, citat de comunicatul MFE.

Conform AM POS CCE, solicitantii eligibili pentru aceasta operatiune sunt intreprinderile mici, mijlocii si mari, inregistrati legal in Romania in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale (republicata, cu modificarile si completarile ulterioare) si care isi desfasoara activitatea in Romania.

Etapele inregistrarii on-line a proiectelor si documentele necesare pot fi accesate AICI.