Peste 36.000 de locuri de munca asteptate si sprijinirea a peste 1.650.000 de persoane pentru integrarea pe piata muncii: obiective stabilite in programele cu fonduri europene 2007-2013. Ce s-a obtinut de fapt, in ultimii 7 ani? Ce nu s-a obtinut si ce se va intampla in urmatorul cadru financiar? O analiza EurActiv.ro pe datele oficiale disponibile in acest moment, plus declaratii de la oficialii implicati: Corina Cretu, Gabriel Friptu (Director general MDRAP), Florin Jianu (Ministrul pentru IMM); experti.

Targ de joburiFoto: Comisia Europeana

​EurActiv.ro a analizat impactul fondurilor structurale asupra ratei de ocupare si crearii directe de locuri de munca, in ultima perioada, precum si masurile propuse pe acest domeniu pentru perioada 2014-2020. Aceasta, in contextul in care, prin tinta asumata de Guvernul Romaniei, rata de ocupare a fortei de munca ar trebui sa atinga 70% in anul 2020, in prezent fiind de 63,9% (anul 2013).

Analiza se concentreaza pe Programul Operational Regional, Programul Cresterea Competitivitatii Economice si Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane.

Citeste analiza pe EurActiv.ro