George Ciamba, secretar de stat MAE, despre planul lui Juncker: Mesaj pentru relansarea economiei europene, centrat pe ideea ca Europa actioneaza nu numai prin mijloace monetare

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 11 decembrie 2014, 12:29 Economie | EuROfonduri

Secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul Afacerilor Externe (MAE), George Ciamba, a declarat joi ca politica de coeziune si politica regionala reprezinta instrumentele principale de stimul si de relansare la nivelul Uniunii Europene, transmite Agerpres.

Referindu-se la Pachetul Junker, George Ciamba a aratat ca acest document doreste sa transmita in primul rand un semnal economic si politic puternic si mai ales catre mediul privat european: "Pachetul isi propune sa lanseze un mesaj cu privire la relansarea economiei europene, centrat pe ideea ca Europa actioneaza nu numai prin mijloace monetare, nu numai prin ceea ce face Banca Centrala Europeana, ci si prin ceea ce doreste sa faca Comisia prin replicarea unui pachet de stimuli, de investitii care, practic, se suprapune pe ceea ce-si propune fiecare guvern national".

Reamintim ca presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat un plan de investitii care, pe scurt, presupune urmatoarele lucruri:: Va fi creat un fond de 21 de miliarde de euro - 16 miliarde de de la Comisia Europeana si 5 miliarde de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) - care, insa, ar urma sa fie angrenat in scheme de garantii europene la creditare si combinat cu fondurile europene de investitii. Nu e vorba de "fresh money", adica alt tip de fonduri structurale, ci de garantii pentru companiile care vor sa atraga finantare pe proiecte. Juncker sustine ca in acest mecanism fiecare euro public va aduce investitii de 15 euro, prin efectul de multiplicare, ceea ce inseamna ca in economia europeana vor aparea investitii de 315 miliarde de euro - mai ales in infrastructura de transport, energie, internet in banda larga, IMM-uri, cercetare si educatie.
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

617 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Sa promiti banii altuia e o gogorita clara. (Joi, 11 decembrie 2014, 12:47)

    Dedalus [utilizator]

    O garantie mai mare nu face un proiect bun ditnr-unul prost.

    In ciuda ambalarii in multe cuvinte din jargonul economic, planul contrazice bunul simt.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version