Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca in luna ianuarie va avea "discutiile finale" cu reprezentantii Comisiei Europene pentru ca aceasta sa aprobe noul Program National de Dezvoltare Rurala al Romaniei, astfel incat din februarie 2015 ministerul sa poata primi primele propruneri de proiecte care sa fie finantate cu fonduri europene in cadrul PNDR.

PNDR 2014-2020Foto: Hotnews

"În această lună vor avea loc și discuțiile finale cu CE pentru noul PNDR, astfel încât în Februarie să începem să primim proiecte, așa cum ne-am angajat", a declarat Constantin, duminica, pe blogul sau.

El a mai spus ca va avea discutii, in urmatoarele doua saptamani, si cu reprezentantii primariilor din tara, "pentru a face ordine in piete".

În primele două săptămâni vor avea loc consultări cu toate sectoarele din agricultură, cu asociația comunelor, cu asociația municipiilor (pentru a face ordine în piețe), dar și cu sectorul de cercetare.

documente

PNDR2014-2020

(4 Ian 2015) PDF, 10MB

Prin noul PNDR, Romania va avea la dispozitie aproximativ 8 miliarde de euro, pentru finantarea unor investitii in 12 domenii-cheie ale agriculturii si dezvoltarii satelor, in perioada de programare 2014-2020. Initial, oficialii Ministerului Agriculturii anticipau ca primii bani din PNDR vor putea fi accesati in Romania de la sfarsitul anului 2014.

Citeste si:

Fonduri UE 2014-2020. Cifrele unei agriculturi inapoiate. Pica si mitul potentialului agricol al Romaniei. Unde vrem sa investim cele 8 miliarde de euro pentru dezvoltare rurala