Asigurarea finantarii unui proiect reprezinta conditia decisiva in desfasurarea si finalizarea acestuia. Cu atat mai mult, companiile care solicita fonduri europene trebuie sa "puncteze" anumite detalii cheie, importante si din perspectiva institutiilor bancare ce le pot sprijini pe parcurs. Despre aspectele esentiale care pot asigura finantarea si succesul unui proiect, dar si punctele vulnerabile la care trebuie sa fie atenti intreprinzatorii, a discutat online Ioana Gheorghiade- Director Executiv Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, Banca Comerciala Romana.

Ioana GheorghiadeFoto: Hotnews

Nota redactiei:

  • Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana\

Banca Comerciala Romana este liderul co-finantarilor acordate pentru proiecte cu fonduri UE, avand o oferta diversificata de produse si servicii pentru programele cu fonduri nerambursabile. In acelasi timp, BCR este implicata intr-o serie de programe de finantare cu garantii (sau alt tip

de instrumente financiare) cu aportul institutiilor financiare internationale, inclusiv prin fonduri europene, spre exemplu programul JEREMIE.

In perspectiva, BCR se va implica si in cofinantarea proiectelor selectate prin programele europene care se vor desfasura in perioada 2014-2020, atat pe scheme de granturi de tip clasic cat si pe instrumente financiare ce vor fi agreate la nivel national.

BCR a acordat incepand cu anul 2008 produse de creditare de peste 1,2 miliarde EUR pentru co-finantarea a peste 1100 proiecte cu fonduri nerambursabile in cadrul POS CCE, POR, PNDR, POS Mediu, POS DRU, programe transfrontaliere, fonduri nerambursabile norvegiene, scheme nationale de ajutor de stat si de minimis.

Scurt BIO: Ioana Gheorghiade

Ioana Gheorghiade are o experienta vasta in domeniul corporate banking pe piata din Romania. Este analist financiar CFA (Chartered Financial Analyst), este membra a CFA Institute, SUA; detine un Executive MBA obtinut in cadrul Asebuss Bucuresti, in asociere cu Kennesaw State University, Atlanta si a absolvit Academia de Studii Economice - Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine, Bucuresti. Ioana Gheorghiade s-a alaturat echipei Erste Group-BCR in 2008 si in 2010 a devenit Director Executiv al Directiei Finantarii Proiectelor. In 2013, a preluat responsabilitati in domeniile finantarea infrastructurii - sector public (inclusiv Real Estate), precum si imprumuturi specializate si cofinantarea fondurilor europene, in cadrul Directiei Sector Public si Finantarea Infrastructurii.