Oportunitati de finantare de la Bruxelles - Serial Informativ Episodul 5 - Cum realizam un concept?

de     EurActiv.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 19:01 Economie | EuROfonduri

Cladirea Comisiei Europene
Foto: Comisia Europeana
Definitivarea ideii de proiect in cadrul dezvoltarii unei aplicatii pentru finantare la Comisia Europeana este urmata de constructia unui concept. Ce contine acest document? Care este rolul sau? Cum il putem folosi pentru a optimiza dezvoltarea unei aplicatii? EurActiv.ro explica. Episoadele trecute au oferit detalii despre tipurile de finantari disponibile la departamentele Comisiei Europene, principalele documente ajutatoare pentru aplicanti, precum si despre modul de selectare a partenerilor.

Astazi, incepem seria de articole care abordeaza elementele tehnice ale constructiei unei aplicatii. In acest sens, vom aborda mai intai constructia unui concept si completarea narativelor in formularul de aplicatie, vom trece apoi la elaborarea bugetului, vom analiza exemple practice si in final vom vorbi despre implementare si raportare.

Episodul de astazi se refera la dezvoltarea conceptului de proiect, un document, dupa cum vom vedea, extrem de important pentru potentialul de succes al unei aplicatii.

De ce avem nevoie de un concept?


Toate proiectele, de orice tip, pornesc de la o schita de baza a obiectivelor si mijloacelor de obtinere a rezultatelor asteptate. Ceea ce pare insa o etapa banala este de fapt elementul definitor pentru calitatea unui proces de dezvoltare. Un concept, in acest sens, nu este un simplu document orientativ, ci programul strategic de dezvoltare a unui proiect. In cadrul unei cereri de finantare, el este util constructiei aplicatiei tehnice si bugetare si reprezinta un instrument standard de raportare comuna in cazul comunicarii cu partenerii.

In acest context, conceptul este un document de programare care urmareste principalele elemente ale unui proiect, sumarizand obiectivele, activitatile, rezultatele si alte detalii intr-o formula usor de parcurs si de comunicat.

El ordoneaza comunicarea cu partenerii si permite aplicantului sa asigure unitatea viziunii initiale pe parcursul constructiei de proiect.

Integral in
EurActiv.ro​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
1050 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri