Oportunitati de finantare de la Bruxelles - Serial Informativ Episodul 5 - Cum realizam un concept?

de     EurActiv.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 19:01 Economie | EuROfonduri

Cladirea Comisiei Europene
Foto: Comisia Europeana
Definitivarea ideii de proiect in cadrul dezvoltarii unei aplicatii pentru finantare la Comisia Europeana este urmata de constructia unui concept. Ce contine acest document? Care este rolul sau? Cum il putem folosi pentru a optimiza dezvoltarea unei aplicatii? EurActiv.ro explica. Episoadele trecute au oferit detalii despre tipurile de finantari disponibile la departamentele Comisiei Europene, principalele documente ajutatoare pentru aplicanti, precum si despre modul de selectare a partenerilor.

Astazi, incepem seria de articole care abordeaza elementele tehnice ale constructiei unei aplicatii. In acest sens, vom aborda mai intai constructia unui concept si completarea narativelor in formularul de aplicatie, vom trece apoi la elaborarea bugetului, vom analiza exemple practice si in final vom vorbi despre implementare si raportare.

Episodul de astazi se refera la dezvoltarea conceptului de proiect, un document, dupa cum vom vedea, extrem de important pentru potentialul de succes al unei aplicatii.

De ce avem nevoie de un concept?


Toate proiectele, de orice tip, pornesc de la o schita de baza a obiectivelor si mijloacelor de obtinere a rezultatelor asteptate. Ceea ce pare insa o etapa banala este de fapt elementul definitor pentru calitatea unui proces de dezvoltare. Un concept, in acest sens, nu este un simplu document orientativ, ci programul strategic de dezvoltare a unui proiect. In cadrul unei cereri de finantare, el este util constructiei aplicatiei tehnice si bugetare si reprezinta un instrument standard de raportare comuna in cazul comunicarii cu partenerii.

In acest context, conceptul este un document de programare care urmareste principalele elemente ale unui proiect, sumarizand obiectivele, activitatile, rezultatele si alte detalii intr-o formula usor de parcurs si de comunicat.

El ordoneaza comunicarea cu partenerii si permite aplicantului sa asigure unitatea viziunii initiale pe parcursul constructiei de proiect.

Integral in
EurActiv.ro
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

1072 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri