Ministerul Fondurilor Europene anunta ca va semna in aprilie contracte de finantari nerambursabile de aproape 600 mil. euro

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 5 aprilie 2015, 14:18 Economie | EuROfonduri

Finantari pentru startupuri
Foto: free-picture.net
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunta semnarea, in luna aprilie, a mai multor contracte finantate prin Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE). 

Totalul acestor contracte care se vor semna in luna aprilie a acestui an, atat cu beneficiari privati cat si cu beneficiari publici, este de aproximativ 587 mil. lei, finantare nerambursabila, informeaza un comunicat MFE.

 "MFE depune eforturi sustinute in vederea asigurarii unei absorbtii totale a fondurilor europene, iar acest an este unul extrem de important, deoarece este ultimul in care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 - 2013", a declarat noul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica. 

Ce contracte vor fi semnate 

- Axa Prioritara 1 - Operatiunea 1.1.1-Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile-, Apel 2014 - finalizarea semnarii contractelor de finantare pentru proiectele care au obtinut peste 80 de puncte in urma procesului de evaluare si selectie. Valoarea acestor contracte este de aproximativ 578 mil. lei, bugetul apelului, initial stabilit la 267 mil. lei, fiind suplimentat cu 311 mil. lei. 

- Axa Prioritara 2 - Operatiunea 2.2.1- Dezvoltarea infrastructurii CD existente si crearea de noi infrastructuri (laboratoare, centre de cercetare)-, Apel 2013-1 - finantarea unor proiecte din lista de rezerva (beneficiari institutii publice), pentru care s-a suplimentat bugetul apelului cu suma de 132 mil. lei; 

- Axa Prioritara 3 - Operatiunea 3.2.4 - Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar-, Apel 3 lansat in 2013 - finantarea unor proiecte aflate in lista de rezerva (beneficiari institutii publice), pentru care bugetul apelului s-a suplimentat cu suma de 78 mil. lei; 

- Axa Prioritara 3 - Operatiunea 3.2.4 -Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar-, Apel 4, pentru care s-a alocat un buget de 10 mil. lei; 

- Axa Prioritara 3 - Operatiunea 3.2.2 -Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice-, Apel 7, pentru care s-a alocat un buget de 56 mil. lei.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

748 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică