​​EurActiv prezintă într-un SPECIAL REPORT dedicat o sinteză a celor mai relevante declarații, informații și noutăți prezentate în cadrul Conferinței Internaționale „Oportunități de finanțare pentru IMM-uri 2014-2020”, care a avut loc în 12 martie la București. În document sunt incluse declarații detaliate ale Comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu, ale fostului Ministru al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, precum și ale mai multor oficiali din cadrul ministerelor de resort care gestionează fondurile europene și pe cele finanțate din bugetul de stat.

Captura - Special ReportFoto: Hotnews

SPECIAL REPORT: OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE PENTRU IMM-URI, 12 martie 2015 (.PDF DOWNLOAD)

Pagina 1:Corina Crețu: Tipuri de proiecte prioritare la finanțare. Lecții învățate în ultimii 40 de ani

Corina Crețu, Comisar european pentru politică regională

Corina Crețu, Comisar european pentru politică regională

SPECIAL REPORT/Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a detaliat la București concluziile principale ale bilanțului celor 40 de ani de existență a Fondului European de Dezvoltare Regională

După consultarea specialiștilor din cadrul Comisiei, Corina Crețu a împărtășit experiența statelor membre, în cadrul Conferinței Internaționale „Oportunități de finanțare pentru IMM-uri 2014-2020”, care a avut loc în 12 martie.

„Este important să punem accentul pe întreprinderi cu mare potențial de creștere, cele care sporesc productivitatea, dezvoltarea, bunăstarea oamenilor și locurile de muncă. Apoi, sunt recomandate serviciile de dezvoltare care țintesc IMM-urile, incubatoarele și centrele de transfer tehnologic, a spus Comisarul european.