Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat in consultare publica Ghidul cu conditii generale si o serie de documente model pentru viitorii solicitanti de finantare prin programul Operational Regional 2014-2020. In document sunt detaliate prioritatile de finantat, procentele de cofinantare europeana pentru fiecare regiune si categorie de intreprindere. Spre exemplu, microintreprinderile pot obtine fonduri nerambursabile in procent de 35%, in Bucuresti-Ilfov, in urmatorii 3 ani, iar in alte regiuni din tara, pot primi pana la maximum 70% din valoarea eligibila a proiectului.

Captura Brosura RegioFoto: Hotnews

De asemenea, in anexe sunt explicate limitele minime si maxime ale proiectelor care vor fi finantate, pe fiecare componenta a programului. Spre exemplu, pentruAxa 2 - componenta2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, valorile minime si maxime ale finantarii, pentru un proiect, sunt urmatoarele:

A. Pentru constructia/ modernizarea si extinderea spatiului de productie/servicii microintreprinderilor, inclusiv dotare cu active corporale si necorporale - Valoare minima eligibila FEDR -25 000 euroValoarea maxima eligibila FEDR - 200 000 euro

B. Pentru crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferenteValoare minima eligibila FEDR: 200 000 euroValoare maxima eligibila FEDR: 7 mil euro.

Vezi tabelul procentelor de cofinantare, detalii despre valorile proiectelor si alte informatii in articolul de pe EurActiv.ro.