Ghidul general al solicitantilor pentru noul Program Operational Regional, publicat spre consultare. Vezi valorile proiectelor si procentele de finantare publica

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2015, 17:21 Economie | EuROfonduri

Captura Brosura Regio
Foto: Hotnews
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat in consultare publica Ghidul cu conditii generale si o serie de documente model pentru viitorii solicitanti de finantare prin programul Operational Regional 2014-2020. In document sunt detaliate prioritatile de finantat, procentele de cofinantare europeana pentru fiecare regiune si categorie de intreprindere. Spre exemplu, microintreprinderile pot obtine fonduri nerambursabile in procent de 35%, in Bucuresti-Ilfov, in urmatorii 3 ani, iar in alte regiuni din tara, pot primi pana la maximum 70% din valoarea eligibila a proiectului. 

De asemenea, in anexe sunt explicate limitele minime si maxime ale proiectelor care vor fi finantate, pe fiecare componenta a programului. Spre exemplu, pentru Axa 2  - componenta 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, valorile minime si maxime ale finantarii, pentru un proiect, sunt urmatoarele: 

A. Pentru constructia/ modernizarea si extinderea spatiului de productie/servicii microintreprinderilor, inclusiv dotare cu active corporale si necorporale - Valoare minima eligibila FEDR -25 000 euroValoarea  maxima  eligibila FEDR -  200 000 euro

B. Pentru crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferenteValoare minima eligibila FEDR: 200 000 euroValoare maxima eligibila FEDR: 7 mil euro.


Vezi tabelul procentelor de cofinantare, detalii despre valorile proiectelor si alte informatii in articolul de pe EurActiv.ro.
Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

1793 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică