ONG-urile si alti beneficiari care au derulat proiecte europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) sunt invitati de catre Ministerul Fondurilor Europene sa-i reclame pe functionarii din Organismele Intermediare si Autoritatea de Management POSDRU de care au fost nemultumiti.

Chestionarul MFEFoto: Hotnews

MFE a publicat pe site un chestionar pe care beneficiarii POSDRU sunt invitati sa-l completeze si sa-l trimita in 10 zile (pana pe 25 mai 2015) la minister, pe adresa de email: consultare.posdru@fonduri-ue.ro .

Chestionarul cuprinde 18 intrebari, printre care si cele referitoare la personalul din Autoritatea de Management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene si din Organismele Intermediare POSDRU, din subordinea unor ministere de linie, ca Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

documente

ChestionarBeneficiariPOSDRU

(15 Mai 2015) DOC, 64KB

"Sunt satisfacut cu privire la modul de interactiune cu personalul din cadrul OI POSDRU delegat in procesul de selectie/ contractare a proiectului ? Pentru raspunsul 1 va rugam specificati ce v-a produs cea mai mare insatisfactie si de ce" - ii invita MFE pe beneficiari sa-i comunice.

In schimb, chestionarul ii tinteste mai putin pe functionarii din Autoritatea de Management POSDRU, din subordinea MFE.

"Va rugam specificati ce credeti ca ar fi de imbunatatit din partea OI POSDRU delegat / AM POSDRU", se solicita in chestionar.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, sustine ca astfel va evita "neintelegerile" intre aparatul de stat si beneficiarii POSDRU.

"Cred cu tarie ca un dialog cat mai transparent si continuu intre minister si beneficiarul POSDRU dar nu numai, va avea rolul de a evita o serie de neintelegeri si de nereguli care nu au putut fi stopate in trecut", a declarat Nica, potrivit unui comunicat am MFE.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene sustine ca "raspunsul beneficiarilor este foarte important" pentru institutie, "iar aspectele mentionate in chestionar vor fi luate in considerare pentru imbunatatirea proceselor gestionate de catre Organismele Intermediare si de catre Autoritatea de Management" aferente POSDRU.

Totodata, MFE precizeaza ca lucreaza si la "eliminarea pe cat posibil a birocratiei generate de documentele pe hartie", cu referire si la procesarea platilor efectuate de autoritatile de management, pentru care se doreste solicitarea documentelor pe suport electronic.

"Practic, vom scurta timpii de rambursare actionand in acest mod. Astfel de simplificari au ca scop final declararea mai rapida a sumelor la Comisia Europeana, pentru ca tara noastra sa incaseze cat mai curand banii nerambursabili", a mai spus Nica, conform sursei citate.