2,9 miliarde euro, circa 65% din bugetul total al Programului Capital Uman 2014-2020 vor lansate prin apeluri de proiecte in 2015 si 2016

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Vineri, 22 mai 2015, 16:50 Economie | EuROfonduri

Nu va fi lansat intregul buget al programului, asa cum a propus Ministrul Eugen Teodorovici, dar nici nu vor mai fi apeluri anuale, ca pana acum. „Sensul este sa lansam o mare parte din suma acum, la inceputul perioade de programare, pentru a avea timp sa cheltuim. Ne propunem sa fie o gradare a sumelor lansate astfel incat in 2020 sa ramana de lansat doar un sfert din alocarea pe anul respectiv (2020)”, a explicat pentru EurActiv.ro Roxana Minzatu, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, despre lansarea liniilor de finantare pe Programul Operational Capital Uman. 

Alte declaratii: 
  • Programul Capital Uman sustine angajatorii pe diferite zone de proiecte, am estimat un buget cam de 700 milioane euro care ar fi accesibil angajatorilor.
  • Aceste sume se adauga posibilitatii de finantaare a IMM-urilor prin Programul Operational Regional sau cel de Competitivitate. Iata ca desi exista perceptia ca PO Capital Uman finanteaza numai cursuri, companiile au diferite posibilitati de a primi fonduri. Le recomand angajatorilor sa fie atenti la Axele 1,2, 3 si 6.
  • Pe primele 2 axe angajatorii vor putea intra pe proiecte in special prin schemele prin care locurile de munca vor fi subventionate. Este un beneficiu clar pentru un angajator.
  • Pe Axa 3 ¬ locuri de munca pentru toti, un buget de circa 75-80 milioane este dedicat intreprinderilor mari; prin masuri ca de exemplu pentru disponibilizari; masuri de reorganizare, de management intern, de flexibilizarea activitatii, programe de lucru la domiciliu. Practic, masuri mai inovatoare prin care companiile sa se adapteze la piata muncii.

    Citeste articolul integral si vezi interviul VIDEO pe EurActiv.ro [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

751 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă