Comisia Europeana a aprobat o finantare de 83 de milioane de euro pentru proiectul extinderea liniei de metrou 4, sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti din Bucuresti, a informat, vineri, Bruxelles-ul, intr-un comunicat remis HotNews.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luata la Bruxelles, joi. Banii europeni sunt alocati din Fondul de Coeziune al UE.

Proiectul, finantat in Programul Operational pentru Transport, are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din Bucuresti cu un segment nou in lungime de 1,89 km si constructia a doua noi statii de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de calatorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzator liniei 4 de metrou si va fi utilizat de un estimat de 3.638.700 pasageri/an, sustine sursa citata.

Valoarea totala a proiectului este de 97.761.634 euro.

"Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucurestii Noi si Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populatia din nord-vestul Bucurestiului si aceea din orasele Mogosoaia, Buftea si Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai usor la reteaua de transport de mare capacitate", a declarat comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu.