Infiintarea si organizarea noii Agentii Nationale privind Achizitiile Publice a fost aprobata prin Hotarare de Guvern. Este primul pas din reforma legislativa si institutionala din domeniu, alte patru proiecte legislative detaliate fiind in pregatire: doua, deja publicate pe site-ul Ministerului de Finante si alte doua urmeaza a fi publicate in zilele urmatoare.

Eugen Teodorovici, captura interviu EurActivFoto: Hotnews

Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) s-a infiintat prin preluarea atributiilor, activitatii, a posturilor si a personalului de la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) de la Unitatea pentru coordonarea si verificarea achizitiilor publice din cadrul Ministerului Finantelor Publice (UCVAP) si de la compartimentele de verificare a achizitiilor publice din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice.

Roxana Minzatu, Secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europenea explicat pentru EurActiv.ro intr-un interviu acordat in luna mai 2015 ca noua Agentie pentru Achizitii Publice este forma agreata in urma discutiilor cu Comisia Europeana.

Aceasta va avea opt structuri regionale si va indeplini toate functiile institutiilor cu atributii in domeniu, restructurate.

Potrivit Hotararii de Guvern aprobata marti, 28 iulie, va ficondusa de un presedinte, cu rang de secretar de stat, numit si eliberat din functie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului finantelor publice.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro.