Comisia DEVE a Parlamentului European lanseaza un apel de lucrari pentru tinerii care studiaza in domeniul dezvoltarii durabile. In Anul European dedicat politicii de dezvoltare, expozitia universala de la Milano consacra cele sase luni de zile (mai - octombrie 2015) temei centrate pe hrana si dezvoltarea sustenabila a planetei.

"În armonie cu natura" - Tema de expunere a pavilionului României din cadrul Expoziiei universale de la Mialno, 2015 /Surs foto: romaniaexpo2015.roFoto: Hotnews

Astfel, Comisia DEVE incurajeaza tinerii studenti sa trimita, pana pe31 august, 2015, lucrari care sa contina o originala analiza a situatiei curente in domeniile mentionate si care sa identifice, totodata, punctele slabe ale politicii de securitate alimentara (la nivel global) si problema dreptului la proprietate in cazul grupurilor vulnerabile din tarile aflate in curs de dezvoltare. De asemenea, lucrarile trimise ar trebui sa se concentreze pe rolul UE si a altor organizatii internationale in crearea unui cadru legal adecvat, in domeniul dezvoltarii durabile.

In functie de lucrarile primite, doi dintre cei mai buni studenti vor fi selectati si invitati sa participe si sa isi prezinte creatiile in cadrul dezbateriiHuman Rights, Right to Food and Land Rights - What legal instruments are nedeed?, organizata in cadrul Expo Milano 2015, in data de 15 octombrie.

Selectia lucrarilor va fi realizata de secretariatul Comisiei DEVE, in parteneriat cuGlobal Campus of Master's Programmes and Diplomas in Human Rights and Democratisationiar castigatorii vor fi anuntati pe pagina oficiala aParlamentului European.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro.

Acest proiect face parte din planul național de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) și este finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Afacerilor Externe al României. Organizația EurActiv România este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a poziției Uniunii Europene.