Tinerii pasionati de dezvoltarea durabila isi pot prezenta lucrarile la Expozitia de la Milano 2015

de Mihaela Tivdă     Euractiv.ro
Joi, 30 iulie 2015, 14:35 Economie | EuROfonduri

"În armonie cu natura" - Tema de expunere a pavilionului României din cadrul Expoziiei universale de la Mialno, 2015 /Surs foto: romaniaexpo2015.ro
Foto: Hotnews
Comisia DEVE a Parlamentului European lanseaza un apel de lucrari pentru tinerii care studiaza in domeniul dezvoltarii durabile. In Anul European dedicat politicii de dezvoltare, expozitia universala de la Milano consacra cele sase luni de zile (mai - octombrie 2015) temei centrate pe hrana si dezvoltarea sustenabila a planetei. 

Astfel, Comisia DEVE incurajeaza tinerii studenti sa trimita, pana pe 31 august, 2015, lucrari care sa contina o originala analiza a situatiei curente in domeniile mentionate si care sa identifice, totodata, punctele slabe ale politicii de securitate alimentara (la nivel global) si problema dreptului la proprietate in cazul grupurilor vulnerabile din tarile aflate in curs de dezvoltare. De asemenea, lucrarile trimise ar trebui sa se concentreze pe rolul UE si a altor organizatii internationale in crearea unui cadru legal adecvat, in domeniul dezvoltarii durabile. 

In functie de lucrarile primite, doi dintre cei mai buni studenti vor fi selectati si invitati sa participe si sa isi prezinte creatiile in cadrul dezbaterii Human Rights, Right to Food and Land Rights - What legal instruments are nedeed?, organizata in cadrul Expo Milano 2015, in data de 15 octombrie. 

Selectia lucrarilor va fi realizata de secretariatul Comisiei DEVE, in parteneriat cu Global Campus of Master's Programmes and Diplomas in Human Rights and Democratisation iar castigatorii vor fi anuntati pe pagina oficiala aParlamentului European.


Citeste articolul integral pe EurActiv.ro.

Acest proiect face parte din planul național de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) și este finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Afacerilor Externe al României. Organizația EurActiv România este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a poziției Uniunii Europene.
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

75 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi