Cum au fost atinse cele 8 Obiective de Dezvoltare ale Mileniului?

de     EurActiv.ro
Marţi, 11 august 2015, 14:46 Economie | EuROfonduri

In lumea intreaga, 1 din 5 persoane traieste in saracie extrema, cu mai putin de 1.25 dolari pe zi. "Mobilizarea globala din spatele Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului a produs cea mai de succes miscare anti-saracie din istorie." (Ban Ki Moon). Romania ofera 100,9 milioane de euro ca asistenta pentru dezvoltare tarilor in curs de dezvoltare, iar in ceea ce priveste venitul national brut, tara noastra este pe ultimul loc din Europa la acest capitol.

  • In lumea intreaga, 1 din 5 persoane traieste in saracie extrema, cu mai putin de 1.25 dolari pe zi.
  • Jumatate din populatie traieste cu mai putin de 2.5 dolari/zi, iar 80% cu mai putin de 10 dolari
  • Din cei 2.2 miliarde de copii, jumatate traiesc in saracie, iar 20.000 persoane mor in fiecare zi din cauza foametei.

In New York, in septembrie, liderii ONU vor fixa agenda de dezvoltare internationala pentru urmatorii 15 ani. Aceasta va fi transpusa pentru statele membre ONU prin Obiectivele de Dezvoltare Durabila - ODD (un set de tinte si indicatori recomandate a sta la baza creionarii agendelor si politicilor publice din toate statele ONU in urmatorii 15 ani; in limba engleza Sustainable Development Goals - SDG). Noile ODD  vor intra in vigoare anul viitor, odata cu expirarea tintelor fixate de ONU prin Declaratia Mileniului.

Anul 2015 a fost declarat Anul European pentru Dezvoltare. Scopul initiativei este sa ofere acces publicului european la informatii in domeniu si sa faciliteze dezbateri, colaborari si actiuni concrete. Anul 2015 reprezinta totodata si sfarsitul obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. Fixate in anul 2000, prin Declaratia Mileniului, aceste tinte vor fi inlocuite incepand cu 1 ianuarie 2016 de Obiectivele de Dezvoltare Durabila. Ce s-a realizat pana acum? Care vor fi telurile viitoare? Care sunt mijloacele pe care statele le au la dispozitie pentru a produce schimbari? Ce face Uniunea Europeana in acest domeniu? Dar Romania?

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro.


Acest proiect face parte din planul național de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) și este finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Afacerilor Externe al României. Organizația EurActiv România este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a poziției Uniunii Europene.[P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
310 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version