Granturi de 700.000 de euro de la Comisia Europeana pentru ajutor umanitar

de     Euractiv.ro
Joi, 13 august 2015, 17:31 Economie | EuROfonduri

Comisia Europeana cauta voluntari si organizatii globale care sa se implice in cooperarea pentru dezvoltare si ajutor umanitar. Grantul maxim acordat va fi in valoare de 700.000 euro, iar cel minim de 100.000 euro. Co-finantarea CE este de 85%, cu o prefinantare de 75%, transferata in 30 de zile de la semnarea acordului de finantare.

In cadrul Anului European pentru Dezvoltare (EYD2015), luna august este dedicata ajutorului umanitar. La nivel global, Uniunea Europeana isi mentine pozitia de lider donator de asistenta pentru ajutorare oferita tarilor care se confrunta cu dezastre naturale, conflicte sau razboaie. Totusi, ajutorul financiar oferit de statele membre valoreaza mai putin de un procent din bugetul anual al UE, echivaland cu doi euro pe cap de locuitor.

In 2014 ajutorul umanitar oferit de UE a fost de 51.7 miliarde de euro, cu 4.8 miliarde mai putin decat in anul precedent (potrivit cifrelor furnizate de raportul anual publicat de CONCORD). Acest ajutor este oferit tuturor statelor aflate in dificultate, fara restrictii (dupa cum prevede Tratatul de la Lisabona).

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro.

Acest proiect face parte din planul national de lucru al Romaniei pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) si este finantat de Comisia Europeana si de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei. Organizatia EurActiv Romania este singura responsabila de continutul acestui material si in niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a pozitiei Uniunii Europene.
Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

343 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi